אמת או מיתוס: האם קנאקים באצבעות גורמים לרעד ופרקינסון?

ד"ר איתי גל עונה על השאלה שמטרידה רבים – האם קנאקים באצבעות מזיקים לנו?  

מאת: ד”ר איתי גל

כמעט כולנו מתפתים לעשות את זה: מכופפים את האצבעות פנימה, ואז זה נשמע: קנאק, הצליל שיכול להטריף את היושבים סביבכם. אבל סביב הקנאקים האלו, כלומר – פריכת האצבעות, מסתובבת שמועה עקשנית שמקורה לא ברור. השמועה אומרת שאם תעשו זאת פעמים רבות, תסבלו בהמשך מרעד בידיים ואפילו פָּרְקִינסון, מחלה נוירולוגית המתאפיינת ברעד בלתי נשלט בגוף.

אז האם זה נכון? – ברור שלא.
כיפוף או מתיחה מהירים של האצבעות, גורמים למתיחה של קרומי המפרקים והגידים, וכתוצאה מכך לשינוי הלחץ באזור. דבר זה גורם לשחרור מהיר של הגז המומס באופן טבעי במפרק. ממש כמו בפתיחת בקבוק שמפניה, שחרור הגז הזה יוצר את צליל ה”קנאק” המוכר.

הקנאקים שכיחים בעיקר במיפרקי אצבעות הידיים, אבל יש לא מעט “פוקקים” שהתמכרו ליצירה המונית של קנאקים גם במפרקי הברכיים, אצבעות הרגליים, הצוואר והמרפקים. יציאת הקנאק הזה גורמת לתחושת הקלה, כנראה בגלל ההקלה בלחץ שבמפרק, בעקבות שחרור הגז.

בניגוד למיתוס העתיק הזה, הקנאק לא גורם לשחיקת מיפרקים, לא יוצר רעידות, לא מגביר את הסיכון לפרקינסון, ובעצם, מהווה סימן לבריאות של המפרקים, פשוט כי מיפרק חולה לא יכול לייצר את הקנאק הזה. אז, אם אתם בריאים ולא סובלים מבעיות מפרקים – תוכלו כנראה להמשיך ולפרוק את האצבעות, רק… לא ‘להשתגע’ עם זה יותר מידי.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות