דיאטת כאסח – יותר נזק מתועלת

האם ירידה מהירה במשקל זה טבעי ובריא לנו? הדיאטנית הדס רק צימרמן עונה.

ירידה גדולה במשקל לאורך זמן קצר מאד – אינה בריאה ועלולה להיות מסוכנת. אפילו משרד הבריאות הוציא הודעה המתריעה בפני הסכנות הבריאותיות בדיאטות קיצוניות המכילות מעט קלוריות ביום, שכן דיאטה מסוג “דיאטת כאסח” או “דיאטת בזק”, היא דיאטה הרסנית ומזיקה לכל מערכות הגוף.
לרוב, דיאטות מהירות מכילות מעט מאוד קלוריות (כחמש מאות קלוריות ביום), ולכן מביאות את הגוף למאזן קלורי שלילי גדול מידי.

למה דיאטת כאסח היא כל כך מזיקה?

אישה ממוצעת אמורה לצרוך כ- 1500-2000 קלוריות ביום לתפקוד תקין ואספקת אנרגיה למערכות הגוף: מערכת הלב, שרירים, עצבים, מוח וקיבה. לעומת זאת, ברגע שהגוף מקבל מעט מדי קלוריות ביום, אומנם הירידה הראשונית במשקל תהיה מהירה מאוד, אך כאשר הגוף לא מקבל את כמות האנרגיה שהוא צריך – הוא מחפש ספק אנרגיה אחר לתפקוד תקין של כל מערכות הגוף, והמקום הזמין ביותר לאנרגיה לגוף הוא השריר.
במלים אחרות, ברגע שאוכלים מעט מדי קלוריות, מתקיים בגוף פירוק של שריר על מנת לתת לו אנרגיה זמינה. פירוק השריר גורר עומס על הכליות, הכבד ושריר הלב. בנוסף, המטרה העיקרית בירידה במשקל היא ירידה באחוז השומן ושימור מסת השריר – ובדיאטה מסוג זה קורה בדיוק ההיפך. התוצאה של דיאטה כזאת היא בדרך כלל חולשה, עצבנות, עייפות וכאבי ראש.

שימו לב, דיאטות מהירות מסוכנות מאוד לכלל האוכלוסיה, ולאוכלוסיה החולה בפרט: חולי סוכרת, חולי כליות, לב וכבד.

אז איך כן עושים דיאטה בצורה בריאה ונכונה?

דבר ראשון, מוסיפים קלוריות לתפריט. מטרה היא לגרום לירידה במאגרי השומן ולא בשריר. הוספה של קלוריות תגרום לגרעון קלורי קטן שישמר את השריר. בנוסף, מומלץ להכניס את כל אבות המזון לתפריט היומי. הכוונה לפחמימה, חלבון, שומן, ירקות ופירות.

כמו כן, חשוב לעסוק בפעילות גופנית במקביל לאכילה מאוזנת ובריאה (ב”דיאטת כסאח” לא ניתן בכלל לעשות פעילות גופנית בגל החולשה והסחרחורות). בתהליך של ירידה במשקל, פעילות גופנית תגרום לשמירה על מסת השריר, והגדלת ההוצאה האנרגתית היומית.

מומלץ לקרוא גם:

שאל את הדיאטנית: כל מה שרצית לדעת על תה להרזיה (מסוכן, מסוכן, מסוכן)

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות