כך תעשו את זה נכון: כללים לאימון גופני יעיל

רובנו עושים פעילות גופנית בלי שנדע את הדברים הבסיסיים, אלו שיעצימו את האימון שלנו וימנעו פציעות מיותרות. מאמן הכושר, בן רוס, עושה סדר.

מתי הכי טוב להתאמן?

 אין הכי טוב. ישנם טיפוסים שונים של אנשים, החיוניים בשעות שונות, יש אנשים שיותר אנרגטיים בבוקר ויש אנשי לילה. מדובר בניסוי וטעיה, בשביל לדעת מהן השעות המתאימות לכם.

חשיבות המנוחה

חשוב לקחת מנוחה. אנשים סובלים הרבה פעמים מ”עודף מוטיבציה” כשזה נוגע לספורט. לרוב זה קורה בגלל שרוצים להשיג תוצאות מהר. חשוב לדעת שאימון יתר גורם יותר נזק מתועלת. השרירים שלנו נבנים במנוחה ולא בעבודה. קחו לפחות יום מנוחה אחד בשבוע. אם אתם רוצים לשמור על כושר ולהשתפר – בין שלושה לארבעה אימונים בשבוע יספיקו בשביל להגיע לתוצאות טובות.

אכילה ואימונים

לא מומלץ להגיע לאימון על בטן ריקה – דאגו לאכול לפני האימון הגופני מזון שייתן לכם אנרגיה זמינה לגוף: בננה, תמרים או חטיף אנרגיה. אל תגיעו לאימון אחרי ארוחה גדולה ובעיקר לא לאימונים אירוביים, כמו שחיה או ריצה, זה עלול לגרום לכם לתחושת בחילה, אי נוחות ולהכביד על האימון.

כך תעשו את זה נכון: כללים לאימון גופני יעיל
אימון גופני. צילום: shutterstock

תזונה

70% מהשגת מטרות האימון שלנו, בין אם מדובר בהרזיה או בניית מסת שריר, זו תזונה נכונה ומאוזנת. לפני שמתחילים באימונים, מומלץ ללכת לתזונאית.

חימום ומתיחות

חימום, כמו הליכה קצרה, מכין את הגוף למאמץ. מתיחות, עוזרות לשמור על גמישות המפרקים והרפייתם אחרי האימון. אל תוותרו על השלב הזה, הוא ימנע מכם כאבים ופציעות.

ביישנות

שימו אותה בצד ובקשו הדרכה לעבודה נכונה מהמדריכים בחדר הכושר – בשביל זה הם שם.

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות