במחקר התגלה: הסלט הפשוט שיוריד לכם את לחץ הדם!

נתחיל עם המתכון, לכל הסקרנים, זה פשוט וקל שלא תאמינו: סלט עלים ירוקים בתיבול שמן זית איכותי, בתוספת אגוזים ואבוקדו. זהו.

ועכשיו לממצאי המחקר:

מזה שנים ידוע כי תזונה ים-תיכונית מסורתית, הנפוצה בארצות כמו יוון, איטליה וספרד, היא תזונה בריאה ביותר ללב ולכלי הדם, אך מהי הסיבה לכך?
התזונה הים-תיכונית המסורתית מורכבת מדיאטה מאוזנת מאד, העשירה בירקות ופירות טריים, דגנים מלאים, עוף ודגים, ודלה בבשר אדום שמן, שומן מן החי וחמאה. ברור לכולם מהם יתרונותיהם של כל אחד מרכיבי התפריט הים-תיכוני לתזונת-האדם, אך מזה שנים מנסים החוקרים לגלות מה בשילוב בין רכיבים אלה הוא שהופך את התזונה הזו לבריאה כל כך.

במחקר שנערך בבריטניה, במימון איגוד הלב הבריטי, ופורסם בכתב-העת המדעי Proceedings of the National Academy of Sciences, נמצא כי השילוב הנפוץ בדיאטה הים-תיכונית, בין השומן הבלתי-רווי שמרכיב את שמן הזית לבין הניטריטים הקיימים בעלים ירוקים, הוא האחראי ליתרונותיה של דיאטה זו. כאשר מוסיפים לשילוב זה גם אגוזים ואבוקדו, כוחו של השילוב הבריא מועצם.

מממצאי המחקר עולה כי חומצות-השומן, הנוצרות משילוב העלים הירוקים ושמן הזית, מפחיתות את לחץ הדם באמצעות חסימת אנזים שנקרא אפוקסיד הידרולס (Epoxide Hydrolase). החוקרים מדגישים כי יש לערוך מחקרים נוספים כדי לאשש ולחזק את ממצאיהם ואולי לייצר זן חדש של תרופות לבעיות לחץ דם, המבוססות על המנגנון שהם מצאו.

מומלץ לקרוא גם:

בעיות לחץ דם? שומשום – הרבה יותר מקישוט לאוכל שלכם

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות