כך תהפכו את הסלט שלכם לסופר-בריא ב- 8 צעדים פשוטים
אין סיבה שלא תהפכו את הסלט שלכם לבריא יותר – התחילו בירוקים, הכניסו צבע, רעננו עם פירות ותבלו ברוטב. להלן טיפים ליצירת סלטים בריאים ויפים יותר.

1.התחילו בירוק – לבחירתכם:
חסה (ויטמין C, חומצה פולית ואשלגן)
או עלים ירוקים (בטא קרוטן ואנטי-אוקסידנטים).
2. הוסיפו קצת קראנצ’ – לבחירתכם:
סלרי (ויטמין A), מלפפון ירוק (ויטמין C),
כרוב סגול (ויטמין C, ויטמין A וברזל),
תרמילי אפונה (ויטמין C, ויטמין A וברזל),
פרחי ברוקולי (ויטמין C),
נבטי אלפלפה (אנטי-אוקסידנטים),
גרעיני חמנייה (סיבים וחלבון),
אגוזים ושקדים (סיבים, חלבון וניאצין),
אדממה (ויטמין C וברזל).
3. הכניסו צבע – לבחירתכם:
פלפל אדום/צהוב/ירוק/כתום (ויטמין C, ויטמין B1, ויטמין B2, ויטמין B6 וחומצה פולית),
בצל סגול (סיבים ופיטוכימיקלים),
גרעיני רימון (ויטמין A, ויטמין C, ויטמין E, סיבים, אשלגן, סידן ואנטי-אוקסידנטים),
עגבניה (סיבים, ויטמין A, ויטמין C, ויטמין K, אשלגן ומנגן),
אבוקדו (שומן בריא ללב ויותר מ- 20 סוגים שונים של ויטמינים ומינרלים),
סלק (חומצה פולית).
4. חזקו בחלבון – לבחירתכם:
קטניות, חזה עוף, בשר רזה, סלמון, ביצה קשה, טונה, טופו או גבינה רזה.
5. רעננו עם פרי – לבחירתכם:
תפוח/אגס (פלבנואידים וויטמין C)
או תותים/פירות יער (ויטמין C, פלבנואידים וסיבים).
6. הוסיפו טעם – לבחירתכם:
כרוב ניצנים (ויטמין C, ויטמין A, ויטמין B6 וחומצה פולית),
אספרגוס (ויטמין A, ויטמין E, ויטמין K וחומצה פולית),
בטטה (ויטמין A, ויטמין C ומנגן).
7. ועוד פינוק – לבחירתכם:
זיתים ירוקים או שחורים (ויטמין E ושומן בריא),
לבבות ארטישוק (סיבים, ויטמין C וחומצה פולית),
לבבות דקל (אשלגן),
פלפל חריף (ויטמין C),
פטריות טריות (ויטמיני B וויטמין D).
8. תבלו טוב-טוב – לבחירתכם:
מיץ לימון טרי (ויטמין C וחומצה פולית),
שמן זית איכותי (שומן בריא ללב).
בתיאבון!
מומלץ לקרוא גם: