קרפעלך גבינה ב 10 דקות
מתכון לקרעפלך לעצלנים מגבינות שיש בבית, טעם של פעם וקלות להכנה

זמן הכנה
10 דק'
דרגת קושי
קל
זמן הכנה כולל
30 דק'
כשרות
חלבי
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
400 גרם קוטג' 9%
1 כוס קמח
1 ביצה L
2 כפות סוכר
קורט מלח
חצי כפית גרידת לימון
30 גרם חמאה
לרוטב יוגורט:
200 גרם יוגורט 3%
1 כפית אבקת סוכר
אופן הכנה
1 מערבבים את גבינת הקוטג' עם ביצה, סוכר ומלח. מוסיפים גרידת לימון וקמח. ללוש היטב את הבצק עד שהוא חלק וגמיש.
2 חותכים את הבצק לארבעה חלקים שווים. מגלגלים כל חלק ל"נקניק" ארוך וחותכים אותו לכופתאות קטנות בעובי 1 ס"מ. לוחצים מעט על כל כופתאה ומגלגלים אותה בקמח.
3 יוצקים מספיק מים לסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים את הכיסונים במים רותחים במשך 3 עד 5 דקות. מוציאים אותם ומניחים על צלחת הגשה ויוצקים מעט חמאה מומסת על הכיסונים.
4 לרוטב מערבבים את אבקת הסוכר עם היוגורט, ומגישים. אפשר גם להוסיף פירות יער
האם הקמח תופח ?
רחל says:
יש לי קופסת קוטג׳ אחת וקופסת ריקוטה. יעבוד?
יש לי קופסת קוטג׳ אחת וקופסת ריקוטה. יעבוד?
לוני says:
בהחלט. שיהיה בתאבון
בהחלט. שיהיה בתאבון :)
avi says: