עוגות משמש אישיות של רות סירקיס
עוגות משמש אישיות, קלות להכנה וטעימות של רות סירקיס שהכי כיף לאכול בקיץ
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לעוגה
800 גרם בצק עלים קר, מחולק לריבועים
12 חצאי משמשים טריים או משומרים
5 כפות ריבת משמש
1 ביצה
1 חבילה אבקת סוכר
אופן הכנה
1 שמים 6 ריבועי בצק על תבנית אפיה שטוחה ללא דפנות, מרופדת בנייר אפייה, במרחק 2 ס”מ אחד מהשני.
2 במרכז כל ריבוע מורחים כפית ריבה ועליה מניחים חצי משמש ללא גלעין
3 מסדרים 6 ריבועים נוספים על תבנית נוספת באותה צורה
4 מריבועי הבצק שנותרו חותכים רצועות – 4 רצועות מכל ריבוע
5 שמים שתי רצועות בהצלבה על כל חצי משמש
6 מרטיבים מעט במים את קצוות הרצועות ומהדקים אותן אל שולי ריבועי הבצק
7 טורפים את הביצה עם כף מים
8 מורחים במברשת מלמעלה את הרצועות ואת שולי הריבועים
9 אופים בתנור חם מאוד במשך כ – 15 דקות. העוגות מוכנות כאשר השוליים תפחו מאוד והן נראות ככיס בצק המקיף את המשמש, בצבע זהוב-חום
10 מורחים את פני הבצק המושחם בריבה, זורים אבקת סוכר דרך מסננת ומגישים חם או פושר. אפשר להגיש עם גלידת סורבה או סלט פירות קטן
טיפים
1 העוגות הן אישיות, קלות להכנה ונראות כעוגות קונדיטוריה
2 את התבנית לא צריך לשמן, אבל יש לרפד אותה בנייר אפיה
3 ם סידרתם שתי תבניות ואין מקום לשתיהן בתנור, יש לשמור אחת במקרר
4 טעמן של העוגות בשיאו ביום האפיה, לא מומלץ להכינן יום מראש