לחם פירות יבשים עם קמח שיפון – לחם דקור של מיקי שמו

איך מכינים לחם עם פירות יבשים? מיקי שמו מסביר שלב שלב איך להכין לחם דקור עם קמח שיפון מתוך "מיקי שמו עושה בית ספר"

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

כמות: 2 כיכרות לחם
לבצק המקדים:
150 גרם (1 כוס) קמח לחם
150 מ”ל מים
5 גרם שמרים טריים
לבצק המרכזי:
550 גרם (4 כוסות) קמח לחם
120 גרם (1 כוס) קמח שיפון
60 גרם (1/2 כוס) קמח מלא
450 מ”ל מים
25 גרם שמרים טריים
30 גרם (2.5 כפות) סוכר דמררה
15 גרם (2 כפיות) מלח
50 גרם חמאה
תוספות:
50 גרם צימוקים
75 גרם שזיפים מגולענים
100 גרם משמשים יבשים חתוכים לקוביות
50 גרם פיסטוק
50 גרם אגוזי לוז קלויים
אופן הכנה
הבצק המקדים:
1 מערבבים את המרכיבים יחד ומניחים את התערובת מכוסה במקרר למשך 24-12 שעות.
2 חצי שעה לפני השימוש מוציאים מהמקרר.
הבצק המרכזי:
1 שמים את הקמחים בקערת מיקסר ומפוררים פנימה את השמרים. מוסיפים את שאר חומרי הבצק וכן את הבצק המקדים, ולשים 10 דקות במהירות איטית.
2 מגבירים למהירות בינונית ולשים עוד 8 דקות.
3 מוציאים 600 גרם בצק מהמיקסר ומכניסים למקרר בקערה מכוסה (ישמש בהמשך לקישוט).
4 מכניסים לקערת המיקסר את התוספות ולשים עוד 2 דקות עד שהתוספות נבלעות בבצק.
5 מכסים את קערת הבצק במגבת מטבח ומתפיחים במשך כשעה.
6 מעבירים למשטח עבודה, חוצים את הבצק ל-2, יוצרים שני כדורים ומניחים למנוחה.
לקישוט:
1 מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים לעובי של 3 מ”מ.
2 קורצים שני עיגולים בקוטר 18 ס”מ ועוטפים כל אחת מהכיכרות.
3 קורצים עיגולים עם מקד בקוטר 4 ס”מ.
4 מניחים אחד בחפיפה לשני ויוצרים עיגול. מחברים ללחם העטוף.
5 מתפיחים שעה וחצי. אופים ב-220 מעלות במשך כ-35 דקות על אבן שמוט או בתבנית עגולה.
לחם פירות יבשים עם קמח שיפון – לחם דקור של מיקי שמו
לחם פירות יבשים עם קמח שיפון – לחם דקור של מיקי שמו

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות