הנוסחה לאפיה מדויקת: המרת כמויות בהתאם לגודל התבנית

המרות באפייה: איך להמיר את הכמויות של עוגות ומאפים בהתאם לגודל התבנית? הקונדיטור אסף בייקר מסביר.

הגדלה של מתכונים, כמו למשל אם יש לנו מתכון לאינגליש קייק ואנחנו רוצים להמיר אותו לעוגה גדולה יותר  – זהו עניין הרבה יותר פשוט ממה שעושים ממנו.

אם אתם רוצים להכין מתכון כפול של עוגה – אתם פשוט צריכים להכפיל את כל המרכיבים באותו יחס. אין כאן עניין יחסי של סוג המרכיב. כל המרכיבים מוכפלים באותו יחס בדיוק.

עם זאת, אני ממליץ בכל מה שקשור להגדלת מתכון להשתמש במשקל ולהתייחס למרכיבים בגרמים ולא ביחידות או בכוסות. זה מדויק יותר ובמשקלים גדולים יותר, ההבדלים יכולים להיות משמעותיים.

השתמשו בטבלת המרה. שימו לב שכוס סוכר שוקלת יותר מכוס קמח לצורך העניין. ומשקל ביצה שלמה מתייחס לביצה בגודל לארג׳ שמשקלה הוא 50 גרם. לכן חשוב לבחון את הדברים האלה מול טבלת המרה.

על מנת להחליט בכמה להכפיל את המתכון, צאו מתוך הנחה שמשקל עוגה בחושה באינגליש קייק ממוצע הוא 800 גרם מקסימום. להגדלת המתכון לרינג  בקוטר 18 ס״מ – אנחנו נכפיל את המתכון כך שסכום כל המרכיבים במתכון יהיה בין 1.6 – 1.5 ק”ג.

כמובן שהסכום הרצוי, מאוד תלוי בגודל הרינג או התבנית. תמיד עדיף לעגל כלפי מעלה, כך שלא ייווצר מצב שחסרה לכם תערובת למילוי התבנית. אם ישאר לכם אקסטרה, תמיד אפשר למזוג לתבניות מאפינס או קאפקייקס ולהפתיע את המשפחה או החברים בפינוק קטן!

אני בהחלט ממליץ להצטייד במשקל טוב ובטבלת המרות מדויקת ולהקפיד על בדיקה חוזרת של חשבון מדויק על מנת להימנע מטעויות בשקילה.

לאחר האפיה, רשמו לעצמכם על המתכון טבלה של משקלים לפי גודל התבניות שהם מספיקים להן. כך בעתיד כבר הכל כבר יהיה מוכן ותדעו בדיוק כמה לשקול ובאיזה סדר גודל!

מומלץ לקרוא גם:

המרות ביצים במתכוני אפיה ותפקידן בקונדיטוריה ובאפיה

עכשיו כבר אין מקום לטעויות: 15 טיפים לאפיה ביתית מוצלחת!

איך להפוך עוגות בחושות לפחות משמינות?

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות