כדורי "שוקולד" תמרים של אפרת אנזל
אפרת אנזל עם מתכון לכדורי שוקולד בריאים, מתוקים וטעימים שמכילים תמרים ושקדים. מתוך התוכנית "חיים בריא"
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
10 תמרי מג’הול, מגולענים
1 כוס שקדים לא קלופים
1 כף גדושה קקאו
1 כף שטוחה שיבולת שועל
2-3 כפות מייפל אמיתי
אופן הכנה
1 מניחים את השקדים בקערה. יוצקים מעל מים רותחים ומשהים 1/2 דקה.
2 מסננים ושוטפים היטב.
3 מעבירים את השקדים למעבד מזון, מוסיפים שיבולת שועל וטוחנים.
4 מוסיפים אבקת קקאו ותמרים וטוחנים שוב.
5 מוסיפים 2 כפות מייפל וטוחנים כמה שניות עד שמתקבלת תערובת אחידה. אם התערובת עדיין לא מספיק אחידה, מוסיפים עוד מייפל.
6 מעבירים את התערובת לנייר אפייה ומגלגלים ליצירת “נקניק”. אם רוצים אפשר לאחר הגלגול לפזר שבבי קוקוס או קקאו ולגלגל שוב לקבלת ציפוי.
7 מעבירים למקפיא. לפני ההגשה פורסים לפרוסות.
