עוגיות סבתא של ערן שוורצברד
לאחר צאת ספרו הראשון של המאסטר שף קונדיטור ערן שוורצברד -“אפייה עילית”, והנה טעימה קטנה ממנו: עוגיות סבתא, זכרון ילדות עם שדרוג קטן

מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
המרכיבים לכ – 30 עוגיות:
לבצק:
200 גרם חמאה מומסת
150 גרם אבקת סוכר
10 גרם סוכר וניל
25 גרם שמן
75 גרם חלב
450 גרם קמח
10 גרם אבקת אפיה
למילוי קראנץ’:
250 גרם מחית פרלינה – irca
125 גרם שוקולד לבן – irca – מומס
60 גרם ברס
אופן הכנה
1 הבצק: בקערת המיקסר, בעזרת וו הגיטרה, מערבבים את החמאה, אבקת הסוכר וסוכר הווניל לתערובת חלקה. מוסיפים את השמן, החלב, הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב. מצננים שעה במקרר, רצוי לילה
2 מרדדים את הבצק לעובי 3 מ”מ ומצננים שעה במקרר
3 בעזרת מיקד קורצים עיגולים בקוטר 7 ס”מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצננים שעה במקרר
4 אופים 12 – 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות
5 מילוי: מערבבים את המרכיבים ומעבירים לשק זילוף
6 בניית העוגיות: לאחר שהעוגיות אפויות מזלפים על חצי מהן מילוי קראנץ’ ומכסים בעוגיות הנותרות. אפשר לקשט במטבע שוקולד, מדביקים במעט מהמילוי