מלאי כופתה של אבי ביטון
אבי ביטון במתכון למלאי כופתה, כופתאות תפוחי אדמה ממולאות, המנה ההודית המפורסמת עם רוטב מדהים וסודי שלא תוכלו להפסיק לאכול
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
לכופתאות:
3 תפוחי אדמה גדולים
1 כף פרג טחון טרי
1/2 כפית סוכר
2 כפות צימוקים
1/2 פלפל צ'ילי אדום קצוץ
1 כפית אבקת כוסברה
1 כפית כמון
1/2 כפית הל טחון
1 כפית אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
מלח ופלפל לפי הטעם
1/3 1 כוסות גבינת פניר (או צפתית מגורדת או טופו)
1 כף קמח
3 כפות אגוז קשיו קצוץ גס
שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
לרוטב:
5 כפות טנדורי
5 כפות שמן קנולה
3 בצלים קצוצים
2-3 שיני שום מעוכות
כף ג'ינג'ר מגורד
כפית אבקת צ'ילי או פפריקה חריפה
כפית גראם מסלה
כפית כוסברה טחונה
כפית כמון
4 עגבניות יפות קצוצות
1 כף סוכר
2 כפות קשיו קצוץ
1/4 כוס שמנת לבישול 10% שומן
2 כפיות פרג
אופן הכנה
לכופתאות:
1 מבשלים את תפוחי אדמה עם הקליפה במים עד ריכוך. מקלפים את הקליפה ומועכים באמצעות מזלג לפירה חלק
2 מערבבים את פירה תפוחי האדמה עם הפרג, מעט סוכר, צימוקים, מלח, פלפל, צ'ילי חריף, כוסברה טחונה, כמון והל טחון
3 מגרדים פנימה את הגבינה, מוסיפים את הקמח והקשיו וממשיכים לערבב
4 יוצרים מהתערובת קציצות (נעזרים בקערית עם מים), מטגנים בשמן חצי עמוק או מסדרים על תבנית מרופדת ניר אפייה, מרססים בתרסיס שמן ואופים 10-15 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
לרוטב:
1 מחממים שמן בסיר גדול ושטוח ומוסיפים בצל, ג'ינג'ר ושום ומערבבים
2 מוסיפים את כל התבלינים ומטגנים עד 1-2 דקות עד שריח התבלינים עולה
3 מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל עוד 10-15 דקות
4 מוסיפים את הקשיו והשמנת ומרסקים את הרוטב בבלנדר מוט
5 מביאים שוב את הרוטב לרתיחה עדינה, מוסיפים את הפרג והכופתאות וממשיכים לבשל על להבה נמוכה עוד 15 דקות