פרויקט סבתא: סיל לודה של בריט גבעול
לא תמצאו מתכונים כאלה ברשת – בישול ביתי אותנטי כמו של סבתא והפעם סיל לודה – מאפה פיני של תפוח אדמה ודג מלוח
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
1 ק״ג תפוחי אדמה
1 ק״ג בצל
10-15 פילטים של דג מלוח (הרינג)
3 ביצים
2 שמנת לבישול
חמאה לשימון התבנית
מלח
פלפל לבן
מידות והמרות משקל בבישול
אופן הכנה
1 משמנים תבנית פיירקס בקצת חמאה
2 חותכים את תפוחי אדמה לפרוסות לא דקות ולא עבות, חותכים את הבצל לחתיכות בינוניות ופורסים את הדג המלוח לפרוסות קטנות
3 מתחילים להרכיב את התבנית: שכבה ראשונה תפוחי האדמה, שכבה שנייה פרוסות בצל, שכבה שלישית דג מלוח
4 מתבלים ב- ½ כפית מלח ו- 1 כפית פלפל לבן
5 חוזרים שוב על אותה פעולה לשתי שכבות נוספות – סה״כ 3 שכבות
6 מקשקשים את הביצים ושופכים על תכולת התבנית
7 שופכים מעל את השמנת לבישול
8 מכסים ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך שעה וחצי עד שעתיים. להוציא את הרדיד אחרי כשעה ולתת למאפה להשחים