שניצל וינאי של תמר ויקס
לקראת יום העצמאות האוסטרי החלטנו לפנק עם המתכון הקלאסי: שניצל וינאי עסיסי וטעים
מרכיבים
ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם
4 חתיכות בשר עגל פרוס דק (כל חתיכה 200 – 180 גרם)
1 כוס קמח
פירורי לחם
3 ביצים טרופות
1 כפית מלח
חמאה לטיגון /שמן
אופן הכנה
1 דופקים עם פטיש עץ, על כל פרוסת שניצל, עד שהבשר דק
2 ממליחים
3 מסדרים בצלחת עמוקה, ביצים טרופות, ובשתי צלחות שטוחות : קמח ופירורי לחם
4 מניחים את הבשר בקמח, משני הצדדים, ומנערים את שארית הקמח
5 מכניסים את הבשר המקומח לקערת הביצים, טובלים משני הצדדים ומעבירים לקערת פירורי הלחם
6 ממיסים חמאה במחבת, בכמות שתכסה אותה ובגובה של 1 סנטימטר
7 כשהחמאה חמה, מכניסים את השניצל ומטגנים עד הזהבה
8 מוציאים ומניחים על צלחת גדולה ומקשטים ב¼ לימון
9 אפשר להוסיף לפירורי הלחם מעט פפריקה אדומה מתוקה