ריבות מפירות קיץ עם כמה שפחות סוכר

איך להכין ריבה עם פחות סוכר, איך לגרום לה להיות סמיכה ויציבה ואיך מומלץ לאחסן אותה כדי שתישמר לאורך זמן? רותם ליברזון עם כל הטיפים.

פירות קיץ אכן נפלאים להכנת ריבות. יש שפע של סוגים : שזיפים, אפרסקים ועוד. הכי כיף להכין ריבות מפירות קיץ של סוף העונה. כך נבטיח שלכל החורף יהיו לנו ריבות נפלאות. אתמול הכנתי ריבת חבושים, שלהם עונה קצרה; כל כך אוהבים את הריבה הזאת אצלי שהכנתי כמות אדירה שתשמש אותנו עד לשנה הבאה.

ולעניין הסוכר – זה נכון שחייבים כמות מסויימת של סוכר כדי שהריבה תחזיק מעמד, שהרי הסוכר הוא למעשה חומר משמר,  אבל מצאתי שגם עם 50% מכמות הסוכר הריבות יוצאות מעולה. בדרך כלל חוק הריבות אומר 1 קילו סוכר על 1 קילו פרי ואני אומרת 1 קילו פרי מתוק וטעים יכול לשבת נפלא גם עם 1/2 קילו סוכר.

איך לגרום לריבה להיות סמיכה ויציבה?

חשוב להוסיף פקטין טבעי שזהו החומר שגורם לקרישה של הריבה. אפשר לקנות אותו בחנויות אפיה אבל עדיף להשתמש בצורתו הטבעית שנמצאת בליבות ובקליפות של תפוחי עץ או חבושים למשל. פשוט מכניסים אותם לשקית בד והם מתבשלים עם הפרי והסוכר ותורמים לתהליך הקרישה. באמת חשוב שהפירות יהיו מתוקים וטעימים מה שכמובן יוביל למרקחת טובה יותר ולהפחתה בכמות הסוכר שתוסיפו, שהרי הסוכר הטבעי בפרי הוא בהחלט מרכזי.

איך מומלץ לאחסן אותה?

חשוב לדעת כי הסוכר משמש כחומר משמר ולכן פחות 50% יקצר את זמן המדף של הריבה. את הריבה אנחנו מאחסנים בצנצנות זכוכית שעברו תהליך של עיקור (שזה בסך הכל להרתיח אותן במים). אני פשוט מכניסה למדיח והן יוצאות מעוקרות ומבריקות. כשהן יוצאות יבשות יש להכניס אליהן ישר את הריבה דרך משפך או מצקת. מיד כשמסיימים, יש לסגור היטב את המכסה ולהפוך את הצנצנת כך שייווצר ואקום כדי לשמור על הריבה לאורך זמן. אני נוהגת לשמור את הריבות שלי במקרר כך אני בטוחה שישמרו לפחות לחצי שנה אם לא יותר.

בהצלחה עם שפע הפירות והריבות ושיהיה לכם מתוק וטעים לאורך זמן רב.

מומלץ לקרוא גם:

סודות הקונדיטוריה: דגשים לעבודה עם מרציפן ובצק סוכר

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות