טירמיסו עוגיות אמרטי של קרן אגם

קרן אגם אופה מהבית טרמיסו טעים בטירוף אבל לא מושחת, עם מתכון לעוגיות אמרטי מדהימות טבולות בקפה וקצפת משגעת

ליצירת רשימת קניות – סמנו את המרכיבים שחסרים לכם

לתבנית מלבנית שקופה 20*30
לעוגיות אמרטי (כ-24 עוגיות):
2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים
כף קורנפלור
1 כפית תמצית או מחית וניל
2 חלבונים מביצים L
¾ כוס סוכר לבן + 2 כפות להקצפת החלבון
קורט מלח
לקרם:
1 גביע (250 גר׳) קרם מסקרפונה
2 גביעים (500 מ״ל) שמנת להקצפה (לא מתוקה) מינימום 32%
יוגורט יווני 10% (280 גר׳)
1/2 כוס אבקת סוכר
לסירופ קפה:
שתי מנות אספרסו ארוכות
כף ליקר אמרטו או ברנדי
קקאו לפיזור בקערה עם מסננת

מידות והמרות משקל באפייה>

אופן הכנה
מכינים את העוגיות:
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
2 במעבד מזון עם להב פלדה מניחים את הסוכר (150 גרם), קורנפלור, שקדים טחונים ומחית/ תמצית וניל וטוחנים בפולסים קצרים לאיחוד
3 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלבונים עם המלח. כשמתחילות להופיע בועות מוסיפים את 2 כפות הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב
4 מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות (בעזרת לקקן)
5 בעזרת כפית מניחים כדורים קטנים מהבצק על נייר האפייה ומועכים אותם מעט. שומרים על רווחים של 2-3 ס״מ בין עוגייה לעוגייה. אופים כ 15 דקות, מוציאים ומצננים
אופן הכנת הקרם והרכבת העוגה:
1 מעבירים את תערובת הקפה לקערה רחבה
2 בקערת המיקסר מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת יציבה
3 מוסיפים מסקרפונה ויוגורט וממשיכים להקציף, עד לקבלת תערובת אחידה ויציבה
4 בתחתית התבנית מניחים עוגיות אמרטי טבולים בקפה,לכיסוי מלא.
5 שימו לב שהטבילה נעשית משני הצדדים במהירות שכן עוגיות האמרטי סופגים המון קפה מהר
6 יוצקים 1/3 מכמות הקרם מעל העוגיות אמרטי, ובעזרת פלטה או גב כף מיישרים
7 מסדרים שוב מעל הקרם שכבת עוגיות אמרטי נוספת ומעליהם שוב קרם
8 חוזרים על הפעולה בפעם השלישית עם עוגיות אמרטי ומסיימים עם הקרם
9 מכסים בניילון נצמד או בנייר כסף ומעבירים לקירור
10 לפני ההגשה מפזרים קקאו עם מסננת
טירמיסו חייב קירור של לפחות 6 שעות ועדיף יום שלם במקרר שכן הטעם והמרקם משתבחים מאוד
טרמיסו אמרטי של קרן אגם

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    1 תגובות

    • 1

      אלופה זה מה שאת, מכורה על המתכונים שלך,יישר כח איך את מעבירה בצורה כל כך נעימה וברורה..?❤️

      אלופה זה מה שאת, מכורה על המתכונים שלך,יישר כח איך את מעבירה בצורה כל כך נעימה וברורה..?❤️
      אוריה מרידור says: