תרבחו ותסעדו: 3 טיפים למימונה בריאה יותר

טיפים פשוטים וקצרצרים, שיעזרו לכם להפוך את שמחת המימונה לקצת יותר בריאה ועם מעט פחות פחמימות, שומנים וסוכר.

כאילו שלא הספיקו לנו כל הקלוריות המיותרות של ליל הסדר וחול המועד, כאילו שלא אכלנו מספיק מצות ותפוחי אדמה, הנה מתקרב לו גם ערב המימונה, ועמו מנה נוספת וגדושה של פחמימות, שומנים וסוכר…
אז כדי שתוכלו לחגוג כמו שצריך, בלי לוותר על מנהגים אהובים ומשמחים, אבל גם לשמור קצת על הבריאות, קבלו שלושה טיפים פשוטים וקצרצרים, שיעזרו לכם להפוך את שמחת המימונה לקצת יותר בריאה:

1. השתמשו בשמנים בריאים

זה נכון שהמופלטה דורשת טיגון, אבל אתם אלה שתחליטו באיזה שמן להשתמש. ההחלטה הזאת יכולה להפוך את המופלטה לקצת יותר בריאה. אז באיזה שמן מומלץ להשתמש? העדיפו להשתמש בשמן אבוקדו, שמן זית או שמן קוקוס. וחשוב מאוד שתקפידו להימנע מהגעת המופלטה למצב שרוף.

2. העדיפו ממרח קל ולא משמין

היו ערניים לממרחים ולמילויים שאתם מעמיסים על המופלטה שלכם, כי גם הם, ולא רק הבצק, עלולים להכיל כמויות גדולות של שומן וסוכר. השתדלו להימנע מתוספות עתירות שומן כמו חמאה ובשר ומתוספות עתירות סוכר לבן כמו ריבה. ואם כבר מתוק – העדיפו סילאן תמרים ללא סוכר, דבש לא מחומם ומולסה, שאינם מכילים סוכר לבן.

מימונה. תמונה: shutterstock

3. הסתפקו במועט

בסופו של דבר – תזונה בריאה היא עניין של איזון וכמויות, וכך גם במימונה. חשוב מאוד שלא תגיעו רעבים למימונה, כדי שלא תזללו בלי מחשבה. איכלו במימונה מספיק ולא יותר מכך. אל תעמיסו כמויות על הצלחת ועל מערכת העיכול שלכם. נצלו את המימונה למפגש ושיחה עם משפחה ומכרים במקום לזלילה מיותרת. זה יותר מהנה ומשאיר פחות כאבי בטן וקלוריות מיותרות…

תרבחו ותסעדו מערוץ הבריאות.

מומלץ לקרוא גם:

טיפים לבישול בריא לקראת החגים

    הרשמה לניוזלטר

    !זמן מעולה להרשם לניוזלטר שלנו
    .הישארו מעודכנים בתכנים של כל הערוצים

    עקבו אחרינו

    0 תגובות